Головна Новини HI-tech телефони Хакери навчилися зламувати смартфони через Bluetooth
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери навчилися зламувати смартфони через Bluetooth

Дослідники виявили дефект в конфігурації Bluetooth, який допоможе зламати смартфон

10 лютого 2020, 16:52 comments1968
Поділіться публікацією:
Хакери навчилися зламувати смартфони через Bluetooth

Комп'ютерними взломоми вже нікого не здивуєш. Зломи телефонів, незалежно від операційної системи, є новим завданням для амбітних злочинців. В цілому, зламати операційну систему для смартфона складніше, тому для багатьох хакерів пошук способу зламати смартфон вже має певний спортивний інтерес.

Часто зломи смартфонів відбуваються через програмне забезпечення, яке користувач завантажує. Шкідливі програми з власного Google Play — це перше, що приходить на розум. Тим не менш, уразливості операційної системи набагато серйозніші. Вони можуть вплинути на мільйони користувачів по всьому світу, якщо не будуть правильно враховані. І тепер на старих телефонах Android в Bluetooth виявлений новий недолік безпеки, який дозволяє хакерові легко красти дані користувача.

Дослідники з німецького Technische Universität Darmstadt виявили дефект в конфігурації Bluetooth для Android, який дозволяє хакерам вводити користувальницький код без відома користувача. Це може призвести до необнаружимым проти мільйонів користувачів Android по всьому світу. За збігом обставин, тільки старі версії Android, схоже, вразливі. Android 10 не має уразливості і вважається безпечним для використання з включеним Bluetooth. Хакер може спробувати атакувати користувача, але все, що може статися, це збій Bluetooth.

Але якщо ви використовуєте Android 9 Pie, Android 8 / 8.1 Oreo або більш ранню версію програмного забезпечення з відкритою вразливістю, хакер може миттєво підключитися до вашого телефону і все зіпсувати. Дослідники кажуть, що оновлення телефону — єдиний реальний спосіб залишатися в безпеці. Щоб хакери могли виконати атаку, їм необхідно знати конкретну MAC-адресу вашого телефону, який є свого роду ідентифікатором пристрою. Ця адреса транслюється, коли Bluetooth включений і намагається виконати з'єднання з пристроєм.

Як цьому протистояти, відповідь одна. Вимикайте з'єднання Bluetooth, якщо не використовуєте його. Так ви зможете захиститися від дій зловмисників.

Як повідомляло видання "Коментарі", російські хакери змусили Маастрихтський університет заплатити викуп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!