Головна Новини HI-tech телефони Xiaomi посилить безпеку своїх смартфонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Xiaomi посилить безпеку своїх смартфонів

Xiaomi розробила нову функцію, яка допоможе користувачеві уникнути незаконного втручання в його особисті дані

14 лютого 2020, 12:05 comments1804
Поділіться публікацією:
Xiaomi посилить безпеку своїх смартфонів

Xiaomi пропонує нову функцію в MIUI 11, яка посилює контроль над шкідливим ПО Android. Система попереджає користувача, коли додаток шпигує за ним.

Багато шкідливих дій додатків на смартфоні проходять через систему дозволів. Шкідливе ПО Android, зокрема шпигунське ПЗ, діє за сценою, покладаючись на конфіденційні дозволи без відома користувачів. Усвідомлюючи ризики, які це представляє, Xiaomi тестує нову опцію безпеки в останньому оновленні MIUI 11.

Система попереджає користувача, коли додаток використовує конфіденційні дозволи. Ця функція була названа App Behavior Records, що буквально можна перекласти як "відстеження поведінки додатка". Робота програми в точності відповідає його назві. Він відстежує поведінку програм, які запускаються у фоновому режимі або використовують конфіденційні дозволи.

"Чутливі дії" додатків, які MIUI 11 тепер буде контролювати, варіюються від доступу до розташування смартфонів, запису звуку через мікрофон і прихованого  використання камери для зйомки зображень або відео користувача без його відома. ОС також попередить про записи дзвінків або доступ до їх історії.

Додатки, які переглядають вміст буфера обміну, текстові повідомлення, контакти або які таємно отримують доступ і зберігають дані зі свого смартфона, також ідентифікуються і реєструються. Список досить довгий, і користувач може контролювати, для яких функцій активується моніторинг поведінки додатків.

Як повідомляло видання "Коментарі", Xiaomi презентувала відразу два флагманських смартфона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!