Головна Новини HI-tech телефони Google закликав не обходити санкцій проти Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Google закликав не обходити санкцій проти Huawei

Компанія Google закликала користувачів смартфонів Huawei не встановлювати додатки магазину Play з неперевірених джерел

24 лютого 2020, 15:43 comments3029
Поділіться публікацією:
Google закликав не обходити санкцій проти Huawei

Компанія Google закликала людей не порушувати заборону на встановлення програми Google на нові смартфони Huawei. Останні пристрої Huawei не можуть завантажити магазин додатків Google Play або такі популярні програми, як Gmail, YouTube або Google Maps. Однак смартфони Android дозволяють користувачам встановлювати програми з неперевірених джерел.

Але тепер Google попередив, що це "бічне завантаження" — ручна установка файлів додатків, знайдених в Інтернеті, — це "високий ризик", оскільки файли можуть бути підроблені. Аналітик CCS Insight Бен Вуд сказав, що Google була права, коли попередила людей, що така практика має певні ризики. "Якщо ви не впевнені на 100% в цілісності додатку, не варто брати на себе зайвий ризик", — заявив експерт.

Обмеження для додатків Google датуються травнем 2019 року, коли уряд США розмістив Huawei в базі даних торговельних обмежень, званої "списком осіб". Це обмежує те, які угоди американські компанії, в тому числі Google, можуть укладати з китайською компанією. А оскільки Google володіє операційною системою для телефонів Android, це рішення торкнулося смартфонів Huawei, які також працюють на ній.

Google заявив, що публікує офіційні рекомендації, тому що "ми продовжували отримувати ряд питань щодо нових пристроїв Huawei". Нагадаємо, Google не брав участь у сварці між офіційними особами США та китайською компанією Huawei і досі забезпечує безпеку і інші оновлення для старих смартфонів, що за законом дозволено. Але компанія не може сертифікувати нові пристрої Huawei. Тільки пристрої Android, сертифіковані за програмою Google Play Protect", можуть мати магазин Play та інші основні програми Google.

Як повідомляло видання "Коментарі", смартфони ряду компаній отримають підтримку популярного сервісу Google.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!