У Барселоні представили покращений складаний смартфон

Складаний смартфон Huawei буде поставлятися з кращим процесором, але інших помітних відмінностей від попередника не буде

Новий складаний смартфон був представлений сьогодні на презентації в Барселоні. Huawei Mate Xs поставляється з кращим процесором. Інші зміни в прямому порівнянні з попередником, який був представлений всього рік тому, незначні.
Незважаючи на скасування MWC, Huawei провела прес-конференцію в Барселоні, де було представлено декілька нових продуктів. До них відноситься поліпшена версія Huawei Mate X, яка була вперше представлена в 2019 році. Нова складна конструкція від китайського виробника має невеликі поліпшення. Наприклад, в моделі Kirin 990 компанія Huawei використовує SoC останнього покоління з підтримкою 5G. Процесор Octa-core працює з тактовою частотою до 2,86 ГГц. Смартфон підтримується графічним блоком Mali G7 з 16 ядрами. Як і в Mate X, використовується 512 ГБ вбудованої пам'яті, яку можна збільшити до 256 ГБ за допомогою карти пам'яті Huawei Nano. Передбачається, що в загальній складності 8 ГБ оперативної пам'яті забезпечать плавну багатозадачність і захоплюючу гру.
Huawei удосконалила камеру: замість потрійної камери на задній панелі складного смартфона тепер розташовані чотири датчика. Потрійна установка від Mate X з'єднана з 3D-датчиком глибини. Таким чином, Mate Xs приходить до налаштування камери наступного сузір'я: основна камера 40 Мп (ширококутна, f / 1.8); 16 мегапіксельна ультра ширококутна (f / 2.2); телеоб'єктив 8 МП (f / 2.4); 3D датчик глибини.
За повідомленнями Huawei, на борту також є 30-кратний гібридний зум. Акумулятор також однаковий: 4500 маг вписується в акумуляторний елемент Mate Xs. У складеному вигляді Mate Xs також пропонує 8-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2480 x 2200 пікселів. В результаті виходять два екрани розміром 6,6 дюйма (2400 x 1148 пікселів) на передній панелі і 6,38 дюйма (x 2480 829 пікселів) на задній панелі.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Huawei збирається випустити навушники NovaBuds.