Головна Новини HI-tech телефони Євродепутати хочуть повернути знімні акумулятори в смартфони
commentss НОВИНИ Всі новини

Євродепутати хочуть повернути знімні акумулятори в смартфони

Депутати Європарламенту хочуть повернути знімні акумулятори в смартфони з метою захисту навколишнього середовища

26 лютого 2020, 11:34 comments2720
Поділіться публікацією:
Євродепутати хочуть повернути знімні акумулятори в смартфони

Деякі з нас все ще пам'ятають часи, коли ми могли легко отримати доступ до акумулятора смартфона і вийняти або замінити його. Ці часи вже позаду, і переважна більшість смартфонів в наші дні поставляється з незнімними батареями.

Однак Європейський парламент, схоже, зацікавлений у поверненні змінних батарей, як показують деякі витоки. Згідно з недавнім звітом голландського фінансового видання Het Financieele Dagblad, ЄС хоче забезпечити більш легку заміну батарей.

Як повідомляється, основною метою цієї зміни є забезпечення стійкості, оскільки легко замінна батарея на смартфоні дозволить людям використовувати смартфони протягом більш тривалого часу. Таким чином, буде вироблятися менше електронних відходів. Важливо відзначити, що тепер батареї можна змінювати, але для цього потрібно звертатися до фахівця.

Як повідомляється, цю пропозицію буде представлено в середині березня Франсом Тиммермансом, виконавчим віце-президентом Європейської комісії. Пропозиція також буде включати правила повторного використання матеріалів та сталого виробництва. Обговорювана в теперішній час стандартизація зарядних портів в поєднанні з легко замінними батареями має значно скоротити кількість електронних відходів. Крім того, Тиммерманс також працює над забороною на знищення непроданих пристроїв, щоб сприяти повторному використанню матеріалів.

Крім цих змін, ЄС планує розробити систему збору використаних пристроїв, а також обмежити використання пластикових матеріалів при упаковці нових смартфонів.

Як повідомляло видання "Коментарі", європарламент підтримав закон про універсальний зарядний пристрій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!