Головна Новини HI-tech телефони Apple і Google об'єднаються, щоб створити додаток для відстеження заражених коронавірусом людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple і Google об'єднаються, щоб створити додаток для відстеження заражених коронавірусом людей

Новий додаток буде вбудований в операційні системи

11 квітня 2020, 10:36 comments2403
Поділіться публікацією:
Apple і Google об'єднаються, щоб створити додаток для відстеження заражених коронавірусом людей

Apple Inc. і Alphabet Inc. – Google – заявили в п'ятницю, що вони будуть працювати разом, щоб створити технологію відстеження контактів, яка спрямована на уповільнення поширення коронавірусу, дозволяючи користувачам вибирати в журналі інші телефони, які знаходяться поруч. Про це пише Reuters.

Рідкісна співпраця між двома компаніями Кремнієвої долини, на операційних системах яких працюють 99% смартфонів у світі, може прискорити запуск додатків, завдяки яким можна буде отримати дані про потенційно інфікованих людей швидше і надійніше, ніж з використанням існуючих в більшій частині світу систем. Таке трасування буде грати життєво важливу роль в управлінні вірусом, як тільки закінчаться дія карантинних заходів у багатьох країнах світу, кажуть експерти в області охорони здоров'я.

Щоб робота додатків була ефективною, люди повинні будуть встановити їх на свої гаджети. Також необхідно, щоб система охорони громадського здоров'я оперативно відстежувала всі дані.

Компанії заявили, що вони почали розробляти технологію два тижні тому, щоб спростити технічні відмінності між iPhone від Apple і Android від Google, які завадили взаємодії деяких існуючих додатків для відстеження контактів.

Згідно з планом, телефони користувачів з цією технологією будуть випромінювати унікальні сигнали Bluetooth. Телефони в радіусі приблизно 2 метрів зможуть записувати анонімну інформацію про зустрічі.

Люди, у яких позитивний тест на вірус, можуть вибрати відправку зашифрованому списку телефонів інформацію про себе, а люди, які знаходяться поруч отримають повідомлення на свої смартфони про те, що поруч інфікована людина. Органи громадського охорони здоров'я повинні будуть внести в систему дані про те, що людина має позитивний результат тестування, перш ніж вони зможуть відправити дані.

Журнали будуть зашифровані, щоб зберегти анонімність даних інфікованих осіб, навіть для Apple, Google і розробників програм для відстеження контактів, заявили компанії. Apple і Google заявили, що їх система відстеження контактів не буде відстежувати місце розташування GPS.

Apple і Google планують випустити оновлення програмного забезпечення в найближчі місяці, щоб користувачам не потрібно було встановлювати окремий додаток для реєстрації сусідніх телефонів.

У Google відзначають, що інструменти і оновлення будуть доступні там, де його послуги заблоковані, наприклад, у Китаї або на неофіційних пристроях Android. Apple буде поширювати технологію в якості оновлення для своєї операційної системи iPhone.

Раніше "Коментарі" писали, що компанія Apple відкриє безкоштовний доступ до деяких фільмів і серіалів на своєму стримінговому онлайн-сервісі Apple TV з 11 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!