Головна Новини HI-tech телефони Росія вводить обов'язкову платну реєстрацію смартфонів по IMEI
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вводить обов'язкову платну реєстрацію смартфонів по IMEI

Вартість послуги буде визначати держава

28 квітня 2020, 18:34 comments1732
Поділіться публікацією:
Росія вводить обов'язкову платну реєстрацію смартфонів по IMEI

Сьогодні, 28 квітня, Рада Федерації Російської Федерації представив новий законопроект, який передбачає обов'язкову платну реєстрацію смартфонів за ідентифікаційним номером IMEI. На поточний момент законопроект розглядає в адміністрації президента Росії. Про це повідомили в російському виданні Коммерсантъ.

В уряді Росії підкреслила, що такий захід планують ввести для протидії крадіжкам і неофіційними смартфонів, які різними способами ввозять на територію країни. У разі крадіжки пристрою оператор зв'язку зможе заблокувати віддалено після заяви поліції. Власник пристрої зможе повідомити про крадіжку в поліцію і легко довести права власності.

"Білі" смартфони будуть вносити в систему ще в магазині, але поки невідомо — до продажу або в момент продажу. Смартфони, які будуть куплені за кордоном, доведеться вносити в систему самостійно, але в обов'язковому порядку. Операторів планують зобов'язати блокувати пристрої з незареєстрованими ідентифікаційними номерами. Послуга буде платною — в першій версії законопроекту вказувалася сума в 100 рублів, але зараз є уточнення, що вартість послуги визначають державні органи.

Як повідомляв портал "Коментарі", російські журналісти з "Ведомостей" звинуватили свого керівника в зміні політики видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!