Головна Новини HI-tech роботи Вчені з університету Флориди створили поліцейського собаку-робота
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з університету Флориди створили поліцейського собаку-робота

Робот-собака буде шукати наркотики і зброю, а можливо - і зниклих людей

21 серпня 2019, 15:04 comments1783
Поділіться публікацією:








Вчені з університету Флориди створили поліцейського собаку-робота

Роботи проникають у всі сфери нашого повсякденного життя. У багатьох галузях вони вже почали впевнено замінювати людей. І не тільки людей, адже багато компаній займаються виготовленням роботів-тварин. В оснонвному це робиться з метою замінити домашнього улюбленця з плоті і крові.

Але команда вчених з Флориди вирішила піти далі і створити повноцінного службового собаку-робота, яка могла б бути корисна правоохоронним органам.


Astro не тільки зовні схожий на звичайного пса, але і намагається походити на нього поведінкою. Робот досягає цього завдяки штучному розуму і просунутій нейронній мережі глибокого навчання. Завдяки їм Astro навчається у господаря, вдосконалюється, починає розуміти команди.

Команди "сидіти" або "лежати" закладені на базовому рівні. Робот впізнає людей по обличчю, а також може впізнавати інших собак.

Але головне, на що звернули увагу розробники — основним завданням Astro буде пошук зброї та вибухових речовин на службі в поліції. Для цього йому в голову вбудували газовий, радіолокаційний, звуковий, оптичний і багато інші датчиків.

Крім того, Astro оснащений обчислювальними модулями NVIDIA Jetson TX2, що дозволяють "обдумувати" до 4 трлн операцій за секунду. Робот добре пересувається по пересіченій місцевості і може використовуватися для пошуку зниклих людей, постійно звіряючись з базою даних.


Як повідомляє видання "Коментарі", у Пекіні проходить Всесвітня крнференция роботів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!