Головна Новини HI-tech роботи Інженери Кембриджського університету створили робота для збору ягід і салату
commentss НОВИНИ Всі новини

Інженери Кембриджського університету створили робота для збору ягід і салату

Vegebot - перший робот, який може ідентифікувати і збирати салат і ягоди

4 вересня 2019, 17:52 comments1973
Поділіться публікацією:
Інженери Кембриджського університету створили робота для збору ягід і салату

Потрібна певна вправність, щоб зібрати полуницю або салат. Хоча такі культури, як пшениця і картопля, збиралися за допомогою техніки протягом десятиліть, багато фруктів і овочі виявилися стійкими до автоматизації. Вони надто тендітні або занадто важкі, щоб знайти відповідну сільськогосподарську техніку.

Але останнім часом технологічні розробки та досягнення в області машинного навчання привели до успішних випробувань більш чутливих і спритних роботів, які використовують камери і штучний інтелект, щоб знаходити стиглі фрукти і обробляти їх з обережністю і точністю.

Розроблений інженерами з Кембриджського університету, Vegebot є першим роботом, який може ідентифікувати і збирати салат айсберг — вселяючи надію фермерам, що одна з найбільш вимогливих культур нарешті може бути автоматизована.

SJqSNZmS0SPuznaIALyzhUI1v.jpg

Спочатку камера сканує салат і з допомогою алгоритму машинного навчання, навченого більш ніж на тисячі зображень салату, вирішує, чи готовий він до збирання. Потім друга камера направляє складальну клітку вгору над рослиною, не розчавлюючи його. Датчики відчувають, коли він знаходиться в правильному положенні, а стиснене повітря з високою силою веде лезо через ніжку, щоб отримати чистий зріз.

За даними дослідження, опублікованого в липні, успішність робота висока: 91% врожаю точно класифіковано. Але робот усе ще набагато повільніший, ніж людина, і в середньому йде 31 секунда, щоб вибрати один салат. Дослідники говорять, що це можна легко прискорити, використовуючи більш легкі матеріали.

Такі коригування повинні бути зроблені, якщо робот використовується в комерційних цілях. "Наша мета полягала в тому, щоб довести, що ви можете зробити це, і ми зробили це", — розповів Саймон Біррелл, співавтор дослідження. Тепер, на його думку, все залежить від того, хто прийме естафету і продовжить розробки в даному напрямку.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи будуть обслуговувати гостей Олімпіади в Токіо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!