Головна Новини HI-tech роботи Імперський коледж Лондона представив літаючого робота-рибу
commentss НОВИНИ Всі новини

Імперський коледж Лондона представив літаючого робота-рибу

Робот здатний пролетіти 26 метрів з вантажем, що значно перевищує його вагу

13 вересня 2019, 16:05 comments1718
Поділіться публікацією:
Імперський коледж Лондона представив літаючого робота-рибу

Роботизовані транспортні засоби здатні автономно пересуватися по різній місцевості. Це дає їм можливість бути корисними в тих місцях, куди не може добратися людина. Зокрема, повітряно-водна рухливість дозволить роботам працювати в захаращеному водному середовищі і виконувати різні завдання по зондуванню. Враховуючи важливість цього напрямку досліджень, вчені постійно працюють над створенням роботів, які будуть комфортно почувати себе у водних просторах. І все частіше вони досягають успіху на цьому терені.

Інженери з імперського коледжу Лондона (Велика Британія) винайшли робота, що може пересуватися по воді як летюча риба.

Вага робота всього 160 г. Він має невеликий насос, який накачує воду в камеру, де відбувається хімічна реакція з карбідом кальцію, який утворює газовий струмінь. Саме цей струмінь і допомагає роботу пролітати за раз до 26 м, піднімати об'єкти, які в 25 раз перевершують його власну вагу, а також відриватися від поверхні води і перелітати через високі хвилі.

kHgOaxiU64BN_I63-KG7QCau5.jpeg

Розробники припускають, що робота можна буде використовувати для збору зразків води, щоб визначити ступінь забруднення. Наприклад, при корабельній аварії, коли погодні умови загрожують життю і здоров'ю людей.

Один з творців пристрою — інженер Мірко Ковач, заявив, що найбільш складним завданням було змусити маленького робота відірватися від поверхні води, пише видання The Independent. Поки пристрій було випробувано тільки в озері, але вчені не збираються на цьому зупинятися і мають намір протестувати робота в океані в районі морських нафтових платформ і коралових рифів.

Як повідомляло видання "Коментарі", дослідники Массачусетського технічного університету представили роботизовану тканину для мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!