Головна Новини HI-tech роботи Армія Франції бере на озброєння роботів-розвідників
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Франції бере на озброєння роботів-розвідників

Командування французької армії має намір збільшити роль роботів у розвідувальних операціях

18 вересня 2019, 15:22 comments6703
Поділіться публікацією:
Армія Франції бере на озброєння роботів-розвідників

Збройні сили розвинених країн все частіше використовують роботизовану техніку, щоб по можливості уникнути ймовірних втрат серед особового складу. Тим більше, що роботи часто діють набагато ефективніше за людей.

Міністерство оборони Франції закуповує нових роботів для розвідки. Усього буде придбано 56 мікророботів-розвідників NERVA, які будуть використовуватися сухопутними військами.

Багатоцільові роботи NERVA мають три модифікації і здатні самостійно вести розвідку в автономному режимі. Невеликий розмір дозволяє вести приховане спостереження у будь-яких умовах. Керувати роботами можна за допомогою будь-якого стандартного комп'ютера, планшета або навіть смартфона. Якщо робот задіяний у розвідгрупі і у оператора немає часу на управління, у NERVA передбачений режим навігаційної системи шляхових точок і автоматичного повернення після завершення завдання. Також дану модель мікророботів можна використовувати для саперних робіт.

fl5uTKz3duvfXi4zz35BuyKrN.jpg

Не тільки армія Франції активно роботизується. Командування армії Південної Кореї ще навесні заявляло про намір озброїться роботами, які будуть імітувати тварин. Вони з'являться на озброєнні південних корейців в 2024 році.

Найбільш стрімко відбувається роботизація армії США. Американські компанії AeroVironment і Kratos Unmanned Aerial Systems ведуть спільну роботу над створенням технології для великих безпілотників-носіїв, які зможуть запускати групу невеликих розвідувальних або бойових дронів. Також військово-морський флот США замовив чотири роботизованих кораблі-дрони. За словами командувача відділу N96 Управління військово-морських операцій ВМС США контр-адмірала Рональда Боксолла, безпілотні кораблі зможуть ефективно відбивати морські атаки Росії і Китаю.

Як повідомляло видання "Коментарі", військово-морські сили США успішно протестували робота-тральщика.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!