Головна Новини HI-tech роботи Американське космічне агентство NASA розробляє робота-перевертня
commentss НОВИНИ Всі новини

Американське космічне агентство NASA розробляє робота-перевертня

Багатофункціональний робот Shapeshifter займеться дослідженням супутника Сатурна

1 жовтня 2019, 16:23 comments3215
Поділіться публікацією:
Американське космічне агентство NASA розробляє робота-перевертня

У лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені (Каліфорнія) працюють над створенням багатофункціонального робота Shapeshifter, який через кілька років вирушить на супутник Сатурна Титан.

До середини 2020-х років Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США збирається запустити на Титан багатофункціонального робота-перевертня Shapeshifter. Його родзинка полягає в тому, що він буде складатися з безлічі менших роботів.

Титан – це найбільший супутник Сатурна (і другий за розміром супутник Сонячної системи після Ганімеда). Вражаючий ландшафт Титану заслуговує того, щоб його в подробицях могли розглянути жителі Землі. У цьому землянам допоможе робот Shapeshifter, що розпадається на окремі частини і збирається воєдино.

9KQKv8rM9tgCXNNG41pbYRPvf.jpg

Роботи-складові Shapeshifter вивчать на Титані резервуари з рідиною, адже це – єдине тіло Сонячної системи, що володіє такими озерами. У них – метан і етан, які на нашій планеті зустрічаються лише в газоподібному вигляді.

Роботи не тільки будуть курсувати по поверхні Титану. Вони зможуть плавати в резервуарах, а також витати над підвищеннями. А при необхідності будуть збиратися в одне ціле.

Розробка перебуває на початкових етапах, але перші тести вселяють надію. До того ж науковці сповнені рішучості довідатися про Титані як можна більше. Поки що це занадто велика біла пляма в дослідженні космосу. Тому розробка буде доведена до кінця за будь-яку ціну.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск продемонстрував корабля для польотів на Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!