Японці створили робота для виявлення морських мін

Японська корпорація IHI оголосила про розробку роботизованого комплексу, який буде шукати міни ефективніше, ніж простий тральщик

У недалекому майбутньому японський флот зможе використовувати морських роботів, здатних самостійно виявляти міни. Як передає "NPlus1" з посиланням на jane's, японська корпорація IHI оголосила про розробку відповідного роботизованого комплексу.

Японська корпорація розробила роботизований комплекс, що складається з двох роботів, здатних автоматично шукати морські міни і передавати інформацію про них на судно-носій. Один робот шукає міни, другий - ретранслятор і забезпечує зв'язок з кораблем.

За словами розробників, японський мінно-пошуковий робот має довжину 5 метрів, діаметр 69 см і вагу 990 кг. Швидкість руху під водою становить 4 вузли (7,4 км / год), глибина занурення становить 200, 600 і 3000 метрів, в залежності від бортового обладнання. Автономність - 24 години.

Робот оснащений гідролокатором бічного огляду, багатопроменевим гідролокатором і цифровою камерою високої роздільної здатності. Він може виявляти і розпізнавати різні підводні об'єкти і використовувати акустичний модем для передачі зображення і інших даних роботові-ретранслятору. Радіореле передає їх далі на корабель-носій.

Ретранслятор являє собою невеликий наземний транспортний засіб з перископічною антеною, яка забезпечує зв'язок і передачу даних на основне судно, яке є носієм комплексу.

За словами розробників, використання роботизованого комплексу для пошуку мін набагато безпечніше, ніж традиційний пошук з використанням тральщиків.

Як повідомляло видання "Коментарі", робот Boston Dynamics Spot пішов на службу до поліції.