Головна Новини HI-tech роботи Виставка CES 2020: французи представили унікального робота
commentss НОВИНИ Всі новини

Виставка CES 2020: французи представили унікального робота

Французька компанія представила модель робота з відкритим вихідним кодом

8 січня 2020, 18:23 comments1851
Поділіться публікацією:








Виставка CES 2020: французи представили унікального робота

Французька компанія Pollen Robotics внесла свій внесок у революцію в робототехніці з допомогою свого робота з відкритим вихідним кодом Reachy.

Reachy був представлений під час події Unveiled на CES 2020. Робот з відкритим вихідним кодом здатний на багато що. Розробники можуть створювати безліч додатків для системи, в той час як модульний характер робота дозволяє використовувати будь-яку кількість додатків, чи буде то служба харчування, допомога клієнтам і взаємодія, демонстрації або будь-які інші дослідження та розробки. Система поставляється з вбудованим ШІ, який повинен допомогти розробникам вникнути в суть своїх досліджень без попередньої підготовки компонента машинного навчання.


Руки Reachy мають сім ступенів свободи пересування і можуть бути оснащені різними маніпуляторами від захоплюючих затискачів до гуманоїдних рук з п'ятьма пальцями. Робот також має спеціалізований шийний суглоба, який дозволяє його голові згинатися, повертатися і нахилятися.

Але навіть незважаючи на те, що Reachy має відкритий вихідний код, ціна робить його недоступним для бюджетів більшості користувачів. Базова версія з однією рукою обійдеться в 9000 доларів, у той час як краща версія з двома руками і головою буде коштувати близько 17000 доларів. Компанія сподівається, що перша партія Reachy's (всього 15 моделей) буде готова до відправки в найближчому майбутньому.

Як повідомляло видання "Коментарі", на виставці CES 2020 представили унікальний "робо-м'яч".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!