Головна Новини HI-tech роботи Японські інженери створять робота завбільшки з 6-поверховий будинок
commentss НОВИНИ Всі новини

Японські інженери створять робота завбільшки з 6-поверховий будинок

Японські інженери представлять робота-трасформера величиною з 6-поверховий будинок

29 січня 2020, 13:23 comments2268
Поділіться публікацією:








Японські інженери створять робота завбільшки з 6-поверховий будинок

Трансформери завжди були популярні в Японії. Вперше вийшовши в ефір 1979 року, серія Gundam Йошиюкі Томину залишила незгладимий слід в японській культурі і світі анімації. Продажі мініатюрних статуеток самої офіційної компанії Bandai Namco в 2015 році наближалися до півмільярда. І не було недоліку в повнорозмірних, 18-метрових моделях. Дійсно, це вже четвертий раз, коли дизайнер Масакі Кавахара працював над повнорозмірним атракціоном Gundam.

Фабрика Gundam Yokohama прагне втілити в життя культового робота RX-78-2 в громадському місці у порту Йокогама. Величезний робот важить десь близько 25 тонн, що робить його набагато важчим, ніж середній промисловий робот. Завдяки серії відеороликів, присвячених зусиллям інженерів, що стоять за розробкою робота, можна отримати уявлення про те, як це буде виглядати. Руки, наприклад, мають довжину 2 м і мають повністю зчленовані пальці. Оскільки вони будуть встановлені на обертових зап'ястях з рухомими колінами і плечима, вага кожної руки, включаючи всі двигуни, кабелі і кузов, повинна бути не менше 200 кг, щоб забезпечити роботу двигунів вище по ланцюгу.


Інше відео показує, як творець Gundam Йошиюкі Томину відвідує дизайнера Масакі Кавахара, щоб побачити масштабну конструкцію голови і тулуба. Але Йошиюкі жорстокий і безжальний у своїй критиці, кажучи: "Це просто не цікаво. Таке відчуття, що вони повертаються в минуле, намагаючись відтворити 40-річний оригінал".

Робот розробляється з використанням відкритої операційної системи Robot Operating System (ROS) і програмного забезпечення для моделювання Gazebo. Команда випускає повномасштабну віртуальну копію робота, з якою програмісти-початківці можуть грати, розробляючи свої власні дії і пози.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи будуть обслуговувати гостей в готелях Південної Кореї.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!