Головна Новини HI-tech роботи Японці "допоможуть" роботам відчувати біль
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці "допоможуть" роботам відчувати біль

Вчені вважають, що якщо роботи почнуть відчувати біль, то вони навчаться співпереживати людям

18 лютого 2020, 15:34 comments1428
Поділіться публікацією:








Японці "допоможуть" роботам відчувати біль

Команда дослідників в Японії працює над створенням синтетичної шкіри, яка може допомогти роботам відчувати те саме, що і люди. Це може допомогти зробити роботів справжніми супутниками, а не бездушними машинами.
Дослідницька група з Університету Осаки в Японії працює над синтетичною шкірою, яка одного разу може допомогти роботам "відчути" біль. Це може допомогти роботам взаємодіяти зі своїми людськими супутниками.
У той час як роботи з сенсорним управлінням в даний час ще далекі від цього, дослідження знаменує собою важливий крок до того, щоб зробити цей прогрес реальністю. Технологія працює, вбудовуючи датчики в м'яку, штучну шкіру, яка може виявити ніжний дотик і більш "болючі" контакти, такі як удар.
Про це повідомими на щорічній зустрічі Американської асоціації розвитку науки. Роботи, оснащені цією шкірою, можуть сигналізувати про емоції. Мінору Асада, член дослідницької групи, назвав штучну "нервову систему болю" лише невеликим кроком, який потім може призвести до того, що роботи будуть відчувати біль, як справжні люди. Учений сподівається, що в разі успіху, нова технологія допоможе роботам зрозуміти емоційний і фізичний біль, подібно людям.

Японська команда вже розробила дуже реалістичну голову робота-дитини, яка може змінювати вираз обличчя у відповідь на дотики і больові сигнали від синтетичної шкіри. Цей робот, на ім'я Афферо, як було показано, чітко вловлює цілий ряд сенсорних відчуттів. Це може відкрити двері для кращих роботів-опікунів майбутнього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!