Головна Новини HI-tech роботи Роботи зможуть дати відсіч коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Роботи зможуть дати відсіч коронавірусу

Китайські вчені створили роботів для діагностики та дезінфекції від коронавіруса

19 лютого 2020, 11:43 comments1495
Поділіться публікацією:
Роботи зможуть дати відсіч коронавірусу

Китайський університет представив робота для виявлення аномально високої температури тіла у натовпі. Нова розробка вже запущена у виробництво.

Мей Сюесун, професор Сіанського університету Цзяотун в провінції Шеньсі на заході Китаю, пояснив, що ручне вимірювання температури може здійснювати тільки одна людина за раз, у той час як робот, який контролює температуру тіла, розроблений його командою, може отримувати теплові зображення температури тіла в натовпі, відстежувати і розпізнавати осіб з високими температурами.

Мей розповів, що після появи нового коронавіруса команда доклала зусиль, щоб об'єднати технологію робота з тепловізорами і скринінгом. Також команда створила ще одного робота, який може проводити дезінфекцію за допомогою пристрою для дезінфекції ультрафіолетом.

Професор також повідомив, що обидва робота підходять для обслуговування на залізничних станціях, в аеропортах, лікарнях та інших громадських місцях. Вони зможуть посилити контроль над епідеміями та ефективність дезінфекції, одночасно знижуючи ризики впливу на людей.

Робот для скринінгу температури тіла був виготовлений компанією Хi'an Youibot Technology у невеликому масштабі і показав високу точність вимірювань.

Як повідомляло видання "Коментарі", житель Британії оригінальним способом вилікував коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!