Головна Новини HI-tech роботи Робот вирушить в тур для підтримки власного музичного альбому
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот вирушить в тур для підтримки власного музичного альбому

Робот Shimon здатний давати концерти, успішно координуючи свої дії з музикантами-людьми

27 лютого 2020, 03:00 comments1817
Поділіться публікацією:








Робот вирушить в тур для підтримки власного музичного альбому

Дослідники з компанії Georgia Tech створили робота по імені Shimon, який може писати пісні, грати музику і співати. Робот, який грає на маримбі, вирушає в тур, щоб підтримати новий альбом, який він записав. На альбомі буде від восьми до десяти пісень, і Shimon написав їх у співпраці з людьми. Співпраця між людьми починається з того, що людина називає роботу тему (наприклад, космос) і Shimon напише текст про це.

Робот також може генерувати деякі мелодії для дослідника Гіла Вайнберга, які він використовує для створення пісні. Людська група буде грати музику з Shimon, поки робот співає пісні. Дослідники, що працюють над проектом, навчили робота з допомогою наборів даних з 50 000 текстів пісень з жанрів джаз, пронг-рок та хіп-хоп. Робот використовує машинне навчання, щоб генерувати слова, які відповідають темам, заданим в наборі даних.

Глибоке навчання поєднується з семантичними знаннями, оскільки необхідні рима і ритм. Співробітники створили голос, з яким робот співає в Університеті Помпеу Фабра в Барселоні. Машинне навчання використовувалося для розвитку голосу, і робот був навчений сотням пісень.

Інші зміни Shimon включають нове обладнання, щоб поліпшити те, як він грає і рухається на сцені. Робот в основному нерухомий, але в нього є новий рот, брови і рухи голови, які передають емоції і взаємодіють з товаришами по групі. Модернізоване обладнання дозволяє роботові грати набагато швидше, ніж раніше, в діапазоні від 25 до 30 герц. Він також може відтворювати як м'який динамічний діапазон, так і сильний динамічний діапазон.


Шимон тепер може подати сигнал групі, і час від часу він буде розмахувати молотком під музику. Безщіточні двигуни дають роботу більший діапазон руху і контроль над цим рухом.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи зможуть дати відсіч коронавирусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!