Головна Новини HI-tech роботи Американці навчили робота накривати на стіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці навчили робота накривати на стіл

Американські вчені розробили систему, яка допомагає роботам справлятися з багатогранними завданнями

11 березня 2020, 13:25 comments1608
Поділіться публікацією:








Американці навчили робота накривати на стіл

Вчені з Массачусетського технологічного інституту навчили робота накривати на стіл. Пристрій дотримується загального алгоритму, але може самостійно змінювати пріоритети поставлених завдань.

Вчені з Массачусетського технологічного інституту розробили систему планування з невизначеними специфікаціями (PUnS), яка допомагає роботам справлятися зі складними завданнями — наприклад, накривати на стіл. Замість звичайного методу, при якому робот отримує винагороду за виконання правильних дій, PUnS вчить роботів дотримуватися "переконань" при виконанні різних завдань. Вони також попередньо завантажують інструкції, які дозволяють їм міркувати про те, що вони повинні робити в певний момент.

Система MIT набагато ефективніше традиційних підходів до раннього тестування. Робот на основі PUnS здійснив всього шість помилок у 20 тисячах тестових спроб встановити таблицю. Дослідники ускладнили його завдання — наприклад, сховали виделку. Після цього робот закінчив накривати на стіл, а коли знайшов виделку, то просто поставив її в потрібне місце. Таким чином він продемонстрував здатність ставити цілі і імпровізувати.


У майбутньому вчені хочуть, щоб система не тільки вчилася, спостерігаючи, але і відповідала на відгуки. Наприклад, їй можна дати виправлення до завдань з допомогою слів і критикувати її роботу. Це зажадає набагато більше роботи, але вчені планують адаптувати роботів до нових функцій без перепрограмування.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи зможуть дати відсіч коронавирусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!