Головна Новини HI-tech роботи Китай представив бойових роботів, озброєних кулеметами
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай представив бойових роботів, озброєних кулеметами

Нові бойові роботи китайської армії пристосовані до будь-якого ландшафту і зможуть замінити солдатів при особливо небезпечних місіях

16 квітня 2020, 17:48 comments3114
Поділіться публікацією:
Китай представив бойових роботів, озброєних кулеметами

Все більше роботів-воїнів входять в арсенал китайських збройних сил. Останні доповнення — невелика модель, оснащена кулеметом і ракетним вантажопідйомним пристроєм. Експерти заявили, що роботи звільнять солдатів від важкого фізичного навантаження і непотрібної небезпеки.

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) володіє невеликим наземним роботом, який може перетинати складні ландшафти, спостерігати за полями битв і забезпечувати сильну вогневу міць, заявило Східне командування НВАК в інтерв'ю Центральному телебаченню Китаю (CCTV) у спеціальному звіті про робота.

Робот схожий на маленьку штурмову машину. За даними CCTV, він ходить з допомогою гусениць, схожих на танкові, що дозволяє йому адаптуватися до складних ландшафтів у відкритому бою, швидко рухатися і підніматися по сходах.

GV5aiCoEW1g_IXe3QCgAxrNNa.jpg

У повідомленні говориться, що робот, оснащений кулеметом, обладнанням для спостереження і виявлення, включаючи прилади нічного бачення, може замінити людину-солдата в небезпечних розвідувальних місіях. Результати цільової стрільби показали, що робот володіє прийнятною точністю, але використання зброї все ще потребує людського контролю.

Як повідомляло видання "Коментарі", сільськогосподарські роботи займуться дезінфекцією вулиць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!