Головна Новини HI-tech роботи Легендарний робопес почне працювати в лікарнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Легендарний робопес почне працювати в лікарнях

Робопес Boston Dynamics буде використовуватись для комунікації між пацієнтами і лікарями

25 квітня 2020, 01:15 comments2229
Поділіться публікацією:
Легендарний робопес почне працювати в лікарнях

Компанія Boston Dynamics експериментувала з безліччю застосувань своїх чотириногих роботів, від огляду нафтових вишок до допомоги поліції в потенційно небезпечних умовах. І тепер вони допомагають медичним працівникам в іншій небезпечній ситуації: пандемії коронавіруса.

На початку минулого місяця Boston Dynamics повідомила, що почала отримувати запити від лікарень з питанням, чи можуть роботи допомогти мінімізувати вплив COVID-19 на медичних працівників. Через високоінфікаційний характер захворювань і дефіцит засобів індивідуального захисту багато працівників передової медичної допомоги, які взаємодіють з пацієнтами, піддаються надзвичайному ризику зараження коронавірусом.

Одна лікарня повідомила Boston Dynamics, що шоста частина їх співробітників заразилася COVID-19; все, що скоротило б час, протягом якого працівники знаходяться в тісному контакті з заразними пацієнтами, могло б допомогти. Минулого тижня Spot був розгорнутий в Бригамі і жіночій лікарні в Бостоні, де робот використовується в якості "мобільної платформи телемедицини". Іншими словами, Boston Dynamics встановила iPad на спині робота, щоб медичні працівники могли дистанційно проводити відеоконференції з пацієнтами, перебуваючи на безпечній відстані від них.

З допомогою Spot лікарні можуть знизити ризик для свого персоналу і продовжити допомагати пацієнтам. Компанія також тестує інші потенційні антикоронавірусні програми для Spot і ділиться своєю роботою з іншими фахівцями в галузі робототехніки та охорони здоров'я.

Як повідомляло видання "Коментарі", Boston Dynamics "звільнила" свого легендарного робопса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!