Головна Новини HI-tech роботи Влада Сінгапуру використовує робопса для патрулювання парків
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Сінгапуру використовує робопса для патрулювання парків

Робопес Spot буде нагадувати відвідувачам парків про необхідність дотримуватися дистанції

8 травня 2020, 16:17 comments2277
Поділіться публікацією:
Влада Сінгапуру використовує робопса для патрулювання парків

Відвідувачам парку Бишан-Анг Мо Кіо будуть нагадувати про те, щоб вони трималися на безпечній відстані один від одного, за допомогою чотириногого робота на ім'я Spot, який був розгорнутий в парку в рамках двотижневого випробування. З 8 травня робот буде курсувати на 3-кілометровій смузі в парковому районі Рівер-Плейнс в неробочий час, повідомили в Раді національних парків (NParks), Управлінні Smart Nation and Digital Government та Урядовому агентстві технологій.

Під час випробування робот буде транслювати записане повідомлення, щоб нагадати відвідувачам парку про дотримання безпечної відстані. Він також буде оснащений камерами для оцінки кількості відвідувачів у парку, хоча влада заявили, що ці камери не зможуть відслідковувати або розпізнавати конкретні обличчя або збирати особисті дані.

У спільному прес-релізі владні структури додали, що в разі успішного судового розгляду Spot можна буде використовувати в парку в години пік вранці та ввечері або в інших парках, таких як сади на озері Джуронг. Робот допоможе скоротити робочу силу, необхідну для патрулювання парку, і мінімізувати фізичний контакт між персоналом, волонтерами та відвідувачами парку, оскільки його можна дистанційно контролювати, тим самим знижуючи ризик впливу коронавіруса.

Влада заявила, що чотириногий робот "ідеально підходить для роботи в громадських парках і садах", оскільки у нього немає коліс і, таким чином, він може ефективно долати перешкоди і добре працювати на різних територіях. Spot також оснащений датчиками безпеки для виявлення об'єктів і людей на своєму шляху і має вбудовані алгоритми для запобігання зіткнень, хоча під час випробування його буде супроводжувати хоча б один офіцер NParks.

Як повідомляло видання "Коментарі", легендарний робопес почне працювати в лікарнях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!