Головна Новини HI-tech космос Американське космічне агентство NASA презентувало новий суперкомп'ютер
commentss НОВИНИ Всі новини

Американське космічне агентство NASA презентувало новий суперкомп'ютер

Суперкомп'ютер буде використовуватися для моделювання польотів на Місяць

28 серпня 2019, 16:12 comments2826
Поділіться публікацією:
Американське космічне агентство NASA презентувало новий суперкомп'ютер

Американське космічне агентство NASA і компанія Hewlett Packard Enterprise запустили новий суперкомп'ютер під назвою Aitken. Він розташований в дослідницькому центрі Еймса в Кремнієвій долині. Суперкомп'ютер модульний, вимагає менше енергії, але більш продуктивний, ніж традиційні установки. Він використовується для виконання найскладніших симуляцій в рамках програми US Moon.

Згідно мережних джерел, у Aitken є апаратне забезпечення, яке теоретично досягає виходу 3,69 петафлопс.

150 обчислювальних вузлів, побудованих на процесорах Intel Xeon другого покоління з технологією Mellanox InfiniBand для роботи в мережі. Всього використовується 46 080 ядер і 221 терабайт оперативної пам'яті.

NJVVzLWCM3G5xjyODwQiLA9RM.jpg

На додаток до вентиляції водяне охолодження використовується для охолодження такої вражаючої обчислювальної потужності. Це перший з 16 модулів, які можна створювати і використовувати для обчислення і зберігання даних в майбутньому. Установка була заснована на системі Electra 2016 року.

Близько 1500 вчених та інженерів із США будуть реалізовувати різні проекти з новим суперкомп'ютером, в тому числі моделювання наступної місячної місії, запланованої на 2024 рік. Суперкомп'ютер використовується для розрахунку методів входу в атмосферу, запуску та посадки космічного корабля. Ґрунтуючись на кількох симуляціях, вчені розраховують обрати найкращий варіант для реалізації місячної місії, який потім буде використовуватися на практиці.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA розслідує перший злочин у космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!