Головна Новини HI-tech космос Китайський космічний всюдихід Yutu-2 виявив на поверхні Місяця дивну речовину
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський космічний всюдихід Yutu-2 виявив на поверхні Місяця дивну речовину

Китайськи вчені не готові чітко сказати, що з себе представляє виявлена місяцеходом речовина

3 вересня 2019, 12:29 comments8573
Поділіться публікацією:
Китайський космічний всюдихід Yutu-2 виявив на поверхні Місяця дивну речовину

Китайський луноход Yutu-2 виявив в одному з кратерів на Місяці невідому речовину, яку китайське космічне агентство назвало "гелем з таємничим блиском".
"Хоча китайські вчені ще не розкрили, що це може бути, основна версія полягає в тому, що даний матеріал — це скло, яке утворилося в результаті удару, від якого і утворився кратер", — йдеться в повідомленні агентства.
Як зазначається, 28 липня — через три дні після початку двотижневого місячного дня — наукова група Yutu-2 в Пекінському центрі аерокосмічного управління готувалася відключити всюдихід для "полуденного сну", який захищає механізми від перегріву.
Однак член команди Ю Тянь помітив щось незвичайне в кратері, переглядаючи панораму, зняту Yutu-2. Тому дослідники вирішили залишити всюдихід активним трохи довше, перемістивши його в кратер для кращого огляду.
Там вони знайшли блискучу речовина. Згідно із записами апарату, цей матеріал відрізнявся від навколишнього реголіту за формою, кольором і текстурою. На жаль, знімки речовини поки не опубліковані.
Експерти відзначають, що поверхня Місяця досить суха, тому можливо, що матеріал, виявлений апаратом, є скоріше затверділим розплавленим матеріалом, ніж м'якою, схожою на желе речовиною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!