Головна Новини HI-tech космос Експертні групи космічних агентств NASA і ESA обговорять технологію захисту від астероїдів
commentss НОВИНИ Всі новини

Експертні групи космічних агентств NASA і ESA обговорять технологію захисту від астероїдів

Експерти обговорять можливість збивання астероїдів за допомогою спеціальних супутників

5 вересня 2019, 15:28 comments1641
Поділіться публікацією:
Експертні групи космічних агентств NASA і ESA обговорять технологію захисту від астероїдів

Якщо людство збирається зупинити небезпечні астероїди, різним країнам, швидше за все, доведеться працювати разом. На щастя, це може статися вже незабаром.

Групи NАSА і ЕЅА зустрічаються в Римі на наступному тижні, щоб обговорити прогрес у оцінці можливості відхилення удару астероїда. Проект спрямований на те, щоб відхилити орбіту одного з двох астероїдів Дідимос між Землею і Марсом, з допомогою корабля-спостерігача, який вимірює ефект удару більш ефективно, ніж наземні спостерігачі.

NАSА надасть коллайдер, випробуваний на подвійному астероїді (DART). Він повинен стартувати влітку 2021 року і вдарить по меншому з двох астероїдів Дідимос зі швидкістю близько 14 764 миль в годину. Італійський кубат LICIACube вивчить момент удару. Після цього ESA запустить зонд Hera в жовтні 2024 року для дослідження цільового астероїда, включаючи ударний кратер, масу і радіолокаційний зонд.

Вчені вибрали цю пару астероїдів саме тому, що їх буде легко перевірити. Камінь меншого розміру обертається достатньо повільно, щоб реально змінити свою орбіту помітним чином. В ESA вважають, що це не вийде, коли астероїд летить наодинці на сонячній орбіті.

Звичайно, є велика різниця між таким тестом і справжньою кризою. Хоча даний астероїд може нанести серйозної шкоди, він занадто малий і повільний. Майбутній системі відхилення, можливо, доведеться збивати з курсу набагато більш і більш швидкі астероїди. Тим не менш, це важливий крок на шляху до створення належної системи захисту Землі, і цього може бути достатньо для захисту людства від багатьох потенційних небезпек.

Як повідомляло видання "Коментарі", м'ясо для космонавтів буде створюватися в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!