Головна Новини HI-tech космос Космічне агентство NASA розробляє найпотужнішу в світі ракету
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне агентство NASA розробляє найпотужнішу в світі ракету

Представник NASA заявив, що запуск ракети Space Launch System відбудеться не раніше 2021 року

15 жовтня 2019, 10:35 comments3462
Поділіться публікацією:
Космічне агентство NASA розробляє найпотужнішу в світі ракету

Представник космічного агентства NASA заявив 10 жовтня, що запуск найпотужнішої ракети в світі Space Launch System може відбутися вже в середині 2021 року.

Під час презентації на Міжнародному симпозіумі з особистого та комерційного польоту в космос (ISPCS), Кен Бауэрсокс, виконуючий обов'язки заступника адміністратора по дослідженню і експлуатації людини в NASA, заявив, що графік передбачає завершення основного етапу будівництва корабля в кінці цього року і відправлення його в Космічний центр Стенніс в Міссісіпі для проведення тесту на статичний вогонь.

"У кращому випадку, це буде п'ять або шість місяців", — підкреслив він.

Разом з тим Кен додав, що щодо цього плану існують ризики, зумовлені як технічними проблемами, так і погодними умовами, які можуть затримати роботу на випробувальному стенді, що розташований на відкритому повітрі.

У разі успішного випробування статичного вогню, апарат буде відправлений до Космічого центру імені Кеннеді для інтеграції з двома твердопаливними ракетними прискорювачами — верхньою сходинкою і космічним кораблем "Оріон", який виконає випробувальний політ з від'єднаним двигуном в цис-місячному просторі.

"У нас є шанс фактично встановити ракету на майданчику і запустити її до кінця наступного року", — заявив Кен. Тим не менш, він підкреслив, що враховуючи можливість виникнення непередбачених ситуацій, орієнтуватися слід на 2021 рік.

NASA також розглядало скорочення або повне припинення випробувань статичного вогню заради економії часу на кілька місяців. Проти цього кроку виступили багато радників агентства, в тому числі Консультативна група з аерокосмічної безпеки. В липні видання Bridenstine повідомило, що агентство продовжить тестування в рамках програми Green Run.

Як повідомляло видання "Коментарі", космічне агентство NASA запустило супутник для вивчення іоносфери.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!