Головна Новини HI-tech космос Космічне агентство NASA відправить на Місяць робота для пошуку води
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне агентство NASA відправить на Місяць робота для пошуку води

NASA сподівається використовувати воду, знайдену на Місяці, для польоту на Марс

29 жовтня 2019, 12:43 comments2239
Поділіться публікацією:
Космічне агентство NASA відправить на Місяць робота для пошуку води

Космічне агентство NASA відправить робота розміром з візок для гольфу на Місяць у 2022 році, щоб шукати поклади води під крижаною поверхнею. Ці поклади стануть у нагоді, коли в 2024 році люди повернуться на Місяць. Вода буде використовуватися астронавтами як для пиття, так і для створення палива для космічних кораблів.

Робот VIPER буде проїжджати великі відстані по запиленій місячній поверхні, щоб ближче познайомитися з тим, що адміністратор NASA Джим Бриденстайн протягом декількох місяців рекламував: підземні кишені "сотень мільйонів тонн водяного льоду". Вони можуть допомогти зробити Місяць трампліном для кидка на Марс.

"VIPER збирається оцінити, де знаходиться крижаний покрив. Ми збираємося дати характеристику водяного льоду і, в кінцевому підсумку, провести буріння", — заявив Бриденстайн в п'ятницю на Міжнародному астронавтичному конгресі у Вашингтоні.

VIPER розшифровується як Volatiles Investigation Polar Exploration Rover. Очікується, що марсохід прибуде в південну полярну область Місяця в грудні 2022 року і буде мати чотири прилади для відбору місячного грунту на предмет наявності слідів водню і кисню — основних компонентів води, які можна відокремити і синтезувати в паливо для утворення парку комерційних місячних апаратів.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені вперше виростили м'ясо в космосі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!