Головна Новини HI-tech космос Компанія Boeing пропонує власне рішення для висадки на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Boeing пропонує власне рішення для висадки на Місяць

Компанія Boeing представила NASA свій варіант відправки астронавтів на поверхню Місяця

7 листопада 2019, 12:00 comments1761
Поділіться публікацією:
Компанія Boeing пропонує власне рішення для висадки на Місяць

Компанія Boeing хоче здійснити одну з місячних посадок для програми місячної місії Artemis, яка доставить людей на поверхню Місяця. Аерокосмічна компанія представила NASA пропозицію щодо створення інтегрованої системи "людина-земля" (HLS), яка буде призначена для досягнення Місяця "за мінімальну кількість кроків". NASA приймає пропозиції від приватних космічних корпорацій і, як очікується, вибере принаймні дві з них до січня наступного року для розробки. Компанія Blue Origin анонсувала своє власне судно під назвою Blue Moon, яке воно розробить в партнерстві з Lockheed Martin, Northrop Grumman і Draper на початку цього року.
Космічне агентство NASA збирається відправити людей на Місяць у капсулі Orion за допомогою ракети SLS. Після стикування капсули з космічною станцією Lunar Gateway, яку агентство розмістить на місячній орбіті, астронавти перейдуть на посадковий апарат, який доставить їх на сам Місяць. Boeing повідомляє, що HLS може зістикуватися з "Вратами", або безпосередньо з Orion, щоб доставити астронавтів прямо на поверхню Місяця.
Крім того, етап спуску і етап його конструкції може бути запущений на одній ракеті. HLS також не потребує додаткової стадії переносу, щоб опускатися з місячної орбіти. Між тим, дизайн Blue Moon передбачає перехідну стадію, яка буде побудована Northrop Grumman.
Більш потужний варіант SLS з блоком 1B дозволить компанії відправити апарат у космос вже повністю зібраним, що усуває необхідність в декількох польотах. За даними компанії, апарат буде готовий вчасно до першої місії по приземленню на Місяць в рамках Artemis в 2024 році, але неясно, чи буде до того часу готовий варіант 1B.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!