Головна Новини HI-tech космос Компанія Caterpillar і NASA спільно розробляють будівельну техніку для Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Caterpillar і NASA спільно розробляють будівельну техніку для Місяця

Компанія Caterpillar запропонувала NASA свої послуги у створенні техніки для будівництва і розкопок на Місяці

7 листопада 2019, 15:25 comments1540
Поділіться публікацією:
Компанія Caterpillar і NASA спільно розробляють будівельну техніку для Місяця

Космічне агентство NASA готується повернутися на Місяць і планує зробити свою присутність в місячному регіоні постійним за допомогою космічної станції Lunar Gateway. Сьогодні агентство працює з Caterpillar (Cat), щоб розробити машини для розкопок на місячній поверхні.

За даними CNBC, одним з останніх досягнень Cat стала автономна або дистанційно керована будівельна техніка. Технологія буде корисна на Місяці, оскільки NASA хоче побудувати місячний аванпост. Це також може допомогти в поглибленому аналізі шарів нижче місячного реголіту.

Компанія Cat є одним з піонерів автономії в гірничодобувній промисловості. Вона почала працювати над технологією, яка буде застосовуватися в наземному видобутку корисних копалин в 1985 році. Хоча потреба в автономних технологіях для будівництва на Землі не була визначена, рішучість Cat в розробці цієї технології не зменшилася. Компанія змогла успішно розвинути технологію до такої міри, що вона могла б керувати цілим процесом видобутку.

Деніз Джонсон, президент групи Caterpillar Inc., розповіла CNBC: "Автономія об'єднує все це, щоб зробити дані операції більш ефективними. Це відмінний приклад зміни нашої бізнес-моделі".

Автономні можливості Cat, безумовно, ідеально підходять для будівництва на Місяці. Представник NASA Клер Скеллі у своїй заяві сказала: "Існує багато синергізму між тим, що необхідно NASA для досягнення цілей розвідки, і технологіями Caterpillar, використовуваними кожен день на Землі".

Тим не менш, не було жодних офіційних заяв про спільне підприємство NASA і Cat в напрямку до місячної місії. Але на цю пропозицію варто звернути увагу, оскільки використання машин з дистанційним управлінням або автономних машин зменшить кількість небезпечних завдань, які повинні виконувати астронавти.

Як повідомляло видання "Коментарі", співробітники NASA створили "розумну" рукавичку для управління дроном в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!