Компанія SpaceX розширює мережу космічних супутників для роздачі інтернету

У США буде здійснено запуски чергових шістдесяти супутників компанії SpaceX

Нові супутники для широкосмугової мережі StarX компанії SpaceX, встановлені для запуску в понеділок з мису Канаверал, дебютують з кількома поліпшеннями продуктивності і безпеки. Тим не менш, вони не включають в себе зміни, спрямовані на зменшення яскравості супутників. За повідомленнями компанії, вони будуть впроваджені дещо пізніше.

60 супутників Starlink, які будуть запущені, приєднаються до 60 інших, які були запущені у травні. SpaceX заявляє, що всього 1440 супутників необхідні для надання інтернет-послуг "населеному світу". Цей рівень, за повідомленнями компанії, може бути досягнутий після 24 запусків. За даними SpaceX, мережа Starlink могла б надавати послуги різним регіонам США і Канади після шести запусків.

Нові супутники, побудовані на базі SpaceX в Редмонді, штат Вашингтон, злетять з допомогою ракети Falcon 9 сьогодні о 9:56 за місцевим часом зі стартового майданчика комплексу Cape 40. За даними 45-ї метеорологічної ескадрильї ВПС США, ймовірність сприятливої погоди становить 80 відсотків.

Цей запуск буде першим, коли SpaceX запускає ракету-носій Falcon чотири рази, і це також перший запуск із застосуванням повторно використаного обтічника корисного навантаження. Це частина наступного кроку в прагненні компанії повторно використовувати компоненти ракети і скоротити витрати.

SpaceX може запустити ще тисячі супутників Starlink, якщо це буде затребувано ринковим попитом. Федеральна комісія по зв'язку дозволила SpaceX експлуатувати близько 12 000 супутників Starlink, що ведуть мовлення на частотах Ku-діапазону, Ka-діапазону і V-діапазону, причому групи космічних апаратів розташовані на різних висотах і в різних площинах на низькій навколоземній орбіті.

Як повідомляло видання "Коментарі", космічне агентвто NASA представило повністю електричний літак.