Головна Новини HI-tech космос Дослідники NASA виявили цукор в метеоритах
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники NASA виявили цукор в метеоритах

Вчені вважають, що виявлення цукру в метеоритах може пролити світло на загадку зародження життя на Землі

22 листопада 2019, 13:25 comments3968
Поділіться публікацією:
Дослідники NASA виявили цукор в метеоритах

Дослідники NASA повідомили, що метеорити, які врізалися в Землю мільярди років тому, містять цукор. На їх думку, це підтверджує, що астероїди можуть містити деякі компоненти життя.

Міжнародна група вчених виявила "біо-незамінний" цукор в метеоритах, які також містять інші біологічно важливі сполуки, повідомили в прес-релізі NASA.

Астероїди — скелясті навколоземні об'єкти, які обертаються навколо Сонця — є "батьківськими" тілами більшості метеоритів. Теорія припускає, що хімічні реакції всередині астероїдів можуть створювати деякі елементи, необхідні для життя. У дослідженні, опублікованому в Працях Національної академії наук США, дослідники проаналізували три метеорита, у тому числі той, який приземлився в Австралії в 1969 році і датується мільярдами років. Попередні дослідження також намагалися дослідити метеори на предмет наявності цукру, але їх спроби не увінчалися успіхом. Тепер дослідники використовували інший метод екстракції з використанням соляної кислоти і води. В результаті вони виявили цукор, а саме арабиноз і ксилоз. Але найбільш важливим відкриттям була рибоза.

Рибоза відіграє надзвичайно важливу роль у біології людини. Згідно прес-релізу, вона існує в наших молекулах РНК (рибонуклеїнової кислоти) і доставляє повідомлення від нашої ДНК, які допомагають створювати білки для нашого організму. Відкриття рибози також припускає, що РНК еволюціонувала до ДНК. Це дає вченим більш ясну картину того, як життя могла сформуватися.

Це дослідження додається до зростаючого списку доказів того, що метеорити, можливо, породили земне життя. У січні минулого року дослідники виявили, що два метеорити містять інші компоненти для життя: амінокислоти, вуглеводи, інші органічні речовини і сліди рідкої води, які можуть бути датовані найбільш ранніми днями нашої сонячної системи.

Як повідомляло видання "Коментарі", космос визнали оперативним простором для військ НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!