Головна Новини HI-tech космос NASA виявило місце аварії індійського космічного апарату
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA виявило місце аварії індійського космічного апарату

NASA виявило уламки індійського космічного апарату на поверхні Місяця

3 грудня 2019, 16:43 comments1431
Поділіться публікацією:
NASA виявило місце аварії індійського космічного апарату

Космічне агентство NASA повідомило, що один з його супутників виявив уламки індійського місячного всюдихода, який розбився на поверхні Місяця у вересні. Космічне агентство випустило зображення, на якому видно місце падіння космічного апарату і "пов'язану з ним купу сміття".

NASA зазначила, що велику допомогу в пошуку уламків апарата надав індійський інженер Шанмуге Субраманіан. Субраманіан оглянув фотографії NASA і виявив перші уламки приблизно в 750 м на північний захід від місця аварії.

JNKEahuidGWTikhuLtmxvtZeL.jpg

Індійський космічний апарат Chandrayaan-2 повинен був приземлитися на місячному Південному полюсі 7 вересня, через місяць після його першого зльоту. Він наближався до Місяця без ускладнень, поки приблизно в 2,1 км (1,3 милі) від поверхні Місяця не була допущена помилка. До приземлення залишалося лише кілька секунд. Апарат втратив контакт і здійснив "жорстку посадку" приблизно в 600 км (370 миль) від Південного полюса.

Згідно із заявою космічного агентства, багато людей завантажили зображення, випущене командою NASA Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC). Після того, як Субраманіан повідомив про місцезнаходження уламків, команда LROC "підтвердила ідентифікацію шляхом порівняння зображень до і після". Також Субраманіан розповів, що він завжди цікавився космосом" і спостерігав за запуском ракети в липні.

Як повідомляло видання "Коментарі", космос визнали оперативним простором для військ НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!