Головна Новини HI-tech космос Європейське космічне агентство запустить в космос робота-прибиральника
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейське космічне агентство запустить в космос робота-прибиральника

Європейське космічне агентство планує направити в космос робота-прибиральника для збору космічного сміття

11 грудня 2019, 16:43 comments1993
Поділіться публікацією:
Європейське космічне агентство запустить в космос робота-прибиральника

Європейське космічне агентство (ESA) запустить чотирирукого роботизованого збирача сміття. За повідомленнями ESA, це стане першою місією з вивезення уламків з орбіти.

Місія ClearSpace-1, запуск якої запланований на 2025 рік, обійдеться в 120 млн. євро. Тоді планується забрати один великий шматок сміття. Але агентство сподівається, що місія продовжить рухатися до широкомасштабної операції по очищенню. Також генеральний директор ESA Ян Ворнер закликав створити нові правила, які змусять компанії, які запускають супутники, взяти на себе відповідальність за їх видалення з орбіти після того, як вони вийдуть з експлуатації.

"Уявіть, наскільки небезпечним було б плавання у відкритому морі, якщо б усі кораблі, коли-небудь втрачені в історії, все ще дрейфували на поверхні води", — заявив генеральний директор ESA.

За останні 60 років навколо Землі накопичилося тисячі тонн сміття, включаючи старі деталі ракет, близько 3500 непрацюючих супутників і приблизно 750 000 більш дрібних фрагментів, деякі з яких утворилися в результаті зіткнень між більш великими шматками сміття. Фрагменти зазвичай циркулюють зі швидкістю 20000 км / год (12500 миль в годину). Якщо не буде проведена операція з очищення, вірогідність зіткнень зросте, оскільки на орбіту виведені ще тисячі супутників.

Як повідомляло видання "Коментарі", космос визнали оперативним простором для військ НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!