Головна Новини HI-tech космос Китай запустив рекордну кількість супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив рекордну кількість супутників

Китай завершив розгортання навігаційних супутників BDS, обігнавши всіх конкурентів

17 грудня 2019, 16:07 comments1728
Поділіться публікацією:
Китай запустив рекордну кількість супутників

Китай завершив розгортання базової угруповання супутників BeiDou Navigation Satellite System (BDS) після успішної відправки 52-го и 53-го апаратів BDS в космос в понеділок. Таким чином, країна встановила новий світовий рекорд з розгортання глобальної супутникової навігаційної системи.

В останні роки BDS вступив у період запусків високої щільності. Ян Чанфен, головний конструктор BDS, повідомив журналістам на стартовому майданчику, що BDS-3 домоглася 18 успішних запусків поспіль з моменту запуску першого супутника в космос в 2017 році.

BDS — це глобальна навігаційна супутникова система, самостійно створена і експлуатована Китаєм. Китай почав будувати BDS-3 в 2009 році і запустив перший супутник BDS-3 5 листопада 2017 року.
За словами Ян Чанфена, завдяки зусиллям понад 100 000 дослідників та інженерів з приблизно 300 дослідних і виробничих установ 28 супутників BDS-3 і два резервних супутника BDS-2 були успішно відправлені на задані орбіти протягом приблизно двох років. Він зазначив, що кожен місяць в середньому запускається 1,2 супутника, що встановлює новий світовий рекорд з розгортання глобальної навігаційної супутникової системи.

Ян Чанфен також повідомив, що проект BDS-3 вступив у фінальну фазу. Щоб забезпечити глобальні послуги з більшою продуктивністю, Китай планує запустити два геостаціонарних супутники на орбіті до червня 2020 року і завершити створення системи BDS-3.

Як повідомляло видання "Коментарі", європейське космічне агентство відклало запуск дослідницької місії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!