Компанія Apple може створити власну мережу супутникового зв'язку

Авторитетне видання заявляє, що Apple всерйоз займеться розробкою власної технології супутникового зв'язку

У новому звіті Bloomberg стверджується, що компанія Apple працює над супутниковою технологією передачі даних на пристрої користувачів. Вона може почати нову ініціативу з використанням цієї технології протягом п'яти років.

За словами Bloomberg, проект "ще ранній і може бути припинений". Також не ясно, яка кінцева мета Apple. Невідомо, чи хоче компанія розробити свої власні супутники або просто використовувати супутникові дані партнерів. Однак, маючи в руках цю технологію, виробник iPhone може зробити ряд корисних речей. Це могло б поліпшити обслуговування карт і відстеження місцезнаходження, або збільшити мобільний прийом і охоплення інтернету для пристроїв компанії, роблячи її більш незалежною від операторів.

Bloomberg повідомляє, що в даний час в Apple працює близько дюжини інженерів, але вона постійно доукомплектовується. За повідомленнями, команду очолюють двоє інженерів з аерокосмічної промисловості Майкл Трела і Джон Фенвік, які раніше працювали в Skybox Imaging, фірмі по створенню супутникових зображень, яку в 2014 році придбав Google. У компанії Google Трела і Фенвік працювали над супутниками і космічними кораблями, перш ніж перейти до Apple в 2017 році.

Ці повідомлення є попередніми, але Apple, звичайно, не єдина технологічна компанія, яка виявляє інтерес до супутників. Ця галузь переживає період відродження, оскільки нові технології дозволили скоротити витрати. І SpaceX, і Amazon працюють над своїми власними ініціативами щодо забезпечення покриття інтернету через супутник, і почали запуск сузір'їв з тисяч супутників на низьку навколоземну орбіту.

Будуть чи ні супутники Apple літати, ще невідомо. Але Bloomberg повідомляє, що генеральний директор Apple Тім Кук виявив інтерес до проекту - потенційно позитивний знак, коли компанія збільшує витрати на дослідження і розробки (зростання на 14 відсотків у 2019 році до 16 мільярдів доларів).

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple запатентувала важливу функцію для iPhone 12.