Головна Новини HI-tech космос Компанія Apple може створити власну мережу супутникового зв'язку
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Apple може створити власну мережу супутникового зв'язку

Авторитетне видання заявляє, що Apple всерйоз займеться розробкою власної технології супутникового зв'язку

20 грудня 2019, 16:13 comments1705
Поділіться публікацією:
Компанія Apple може створити власну мережу супутникового зв'язку

У новому звіті Bloomberg стверджується, що компанія Apple працює над супутниковою технологією передачі даних на пристрої користувачів. Вона може почати нову ініціативу з використанням цієї технології протягом п'яти років.

За словами Bloomberg, проект "ще ранній і може бути припинений". Також не ясно, яка кінцева мета Apple. Невідомо, чи хоче компанія розробити свої власні супутники або просто використовувати супутникові дані партнерів. Однак, маючи в руках цю технологію, виробник iPhone може зробити ряд корисних речей. Це могло б поліпшити обслуговування карт і відстеження місцезнаходження, або збільшити мобільний прийом і охоплення інтернету для пристроїв компанії, роблячи її більш незалежною від операторів.

Bloomberg повідомляє, що в даний час в Apple працює близько дюжини інженерів, але вона постійно доукомплектовується. За повідомленнями, команду очолюють двоє інженерів з аерокосмічної промисловості Майкл Трела і Джон Фенвік, які раніше працювали в Skybox Imaging, фірмі по створенню супутникових зображень, яку в 2014 році придбав Google. У компанії Google Трела і Фенвік працювали над супутниками і космічними кораблями, перш ніж перейти до Apple в 2017 році.

Ці повідомлення є попередніми, але Apple, звичайно, не єдина технологічна компанія, яка виявляє інтерес до супутників. Ця галузь переживає період відродження, оскільки нові технології дозволили скоротити витрати. І SpaceX, і Amazon працюють над своїми власними ініціативами щодо забезпечення покриття інтернету через супутник, і почали запуск сузір'їв з тисяч супутників на низьку навколоземну орбіту.

Будуть чи ні супутники Apple літати, ще невідомо. Але Bloomberg повідомляє, що генеральний директор Apple Тім Кук виявив інтерес до проекту — потенційно позитивний знак, коли компанія збільшує витрати на дослідження і розробки (зростання на 14 відсотків у 2019 році до 16 мільярдів доларів).

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple запатентувала важливу функцію для iPhone 12.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!