Головна Новини HI-tech космос Космічний корабель Starliner не зміг зістикуватися з МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний корабель Starliner не зміг зістикуватися з МКС

Безпілотний космічний корабель Boeing Starliner був змушений повернутися на Землю після невдалої спроби зістикуватися з МКС

23 грудня 2019, 11:38 comments1654
Поділіться публікацією:
Космічний корабель Starliner не зміг зістикуватися з МКС

Новий безпілотний космічний корабель Boeing Starliner повернувся на Землю у неділю, приземлившись у пустелі Нью-Мексико в Сполучених Штатах після невдалої спроби зістикуватися з МКС.

NASA представила перерваний політ як успіх, незважаючи на те, що корабель не зміг дістатися до МКС під час так званої генеральної репетиції перед місією з екіпажем. Космічний корабель приземлився, використовуючи три великих парашута.

Капсула Starliner була запущена в п'ятницю з мису Канаверал у Флориді, але незабаром після відділення від ракети-носія Atlas V її двигуни не змогли активізуватися, як планувалося, що не дозволило їй досягти достатньо високої орбіти. МКС знаходиться на висоті близько 400 кілометрів над рівнем моря. Оскільки корабель використав занадто багато палива, Boeing і NASA були змушені відвести Starliner назад на Землю.

xLaUFVy9K7R7X_Aiiaj8XGD0t.jpg

Випробувальний політ був ключовою частиною планів NASA щодо усунення залежності США від Росії в космічних польотах. Невдача з польотом Starliner також завдала новий репутаційний удар по Boeing, яка стикається з кризою безпеки в комерційному повітряному підрозділі. Компанія зазнала значних збитків через дві катастрофи авіалайнерів 737 Max. У результаті аварій у жовтні 2018 року в Індонезії і в березні 2019 року в Ефіопії загинуло 346 осіб. Boeing планує призупинити виробництво літаків в січні.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Boeing знову проблеми з літаком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!