Головна Новини HI-tech космос Космічний супутник буде моніторити ліси Амазонки
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний супутник буде моніторити ліси Амазонки

Китай і Бразилія запустили супутник, який буде спостерігати за амазонськими лісами

23 грудня 2019, 17:04 comments4839
Поділіться публікацією:
Космічний супутник буде моніторити ліси Амазонки

Супутник для спостереження за Землею, який спільно розробили Китай і Бразилія, був запущений в космос в рамках двосторонньої програми, розглянутої в якості шаблону для більш широкого співробітництва між країнами БРІКС.

Офіційне інформаційне агентство Xinhua повідомило, що в північній китайській провінції Шаньсі запущена ракета-носій "Земля-Китай-Бразилія-4A". Для її запуску використовувалася ракета Long March-4B. Цей супутник є шостим, розробленим у рамках спільної китайсько-бразильської програми для вивчення ресурсів Землі (CBERS), Програма була запущена в 1988 році. Супутники призначені для спостереження за Землею з орбіти для виявлення і подальшого невійськового використання ресурсів.

За повідомленнями Xinhua, CBERS-4A підтримуватиме моніторинг бразильським урядом тропічних лісів Амазонки і змін у навколишньому середовищі країни. Ще вісім супутників були виведені на орбіту цією ж ракетою, в тому числі багатоспектральний  мікросупутник дистанційного зондування, подарований Ефіопією.

Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка — всі разом відомі як БРІКС — ведуть переговори щодо рамкової угоди про створення групи супутників дистанційного зондування Землі та обміну даними, отриманими супутниками один у одного. За даними Національної космічної адміністрації Китаю, кожна країна надасть сузір'ю один-два супутники. В даний час тільки Південна Африка в блоці БРІКС не має власних супутників.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple може створити власну мережу супутникового зв'язку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!