Головна Новини HI-tech космос Американка поставила новий рекорд перебування в космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Американка поставила новий рекорд перебування в космосі

Американка Крістіна Кук побила рекорд перебування в космосі серед жінок

30 грудня 2019, 10:30 comments1456
Поділіться публікацією:
Американка поставила новий рекорд перебування в космосі

Американська астронавтка Крістіна Кук в суботу побила рекорд по тривалості безперервного космічного польоту серед жінок. Крістіна Кук, 40-річна інженер-електрик з Монтани, прибула на борт МКС 14 березня. У суботу вона побила попередній рекорд за тривалістю перебування жінок в космосі, встановлений американкою Пеггі Уїтсон у 2016-2017 роках. Уїтсон пробув у космосі 288 днів поспіль.

Очікується, що Кук проведе на МКС всього 328 днів або майже 11 місяців. Зазвичай місії космонавтів тривають шість місяців, але у квітні NASA оголосила, що поточна місія продовжена до лютого 2020 року.

Рекорд серед американців за тривалістю космічного польоту був встановлений астронавтом Скоттом Келлі: з 2015 по 2016 рік він пробув на борту МКС 340 днів. Світовий рекорд — 15 місяців — був встановлений в 1990-х роках російським космонавтом Валерієм Поляковим. Він провів 437 днів 18 годин на борту космічної станції "Мир".

Продовження перебування Кук в космосі допоможе NASA вивчити наслідки довгострокових космічних подорожей. Ці дані допоможуть Агентству у розробці програм для польотів на Місяць і Марс, які американські астронавти планують здійснити в майбутньому.

У жовтні Кук встановила ще один рекорд, ставши частиною першою у світі команди жінок-космонавтів, яка вирушила в космос. Це був четвертий вихід у кар'єрі астронавтки.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA опублікувало фото Різдвяної ялинки в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!