Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск поділився фантастичними планами підкорення Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск поділився фантастичними планами підкорення Марса

Ілон Маск розповів своїм фанатам, як буде здійснюватися колонізація Червоної планети

18 січня 2020, 04:00 comments2954
Поділіться публікацією:
Ілон Маск поділився фантастичними планами підкорення Марса

Генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск відповів на безліч питань на Twitter, надавши більш детальну інформацію про Starship і про те, як він у кінцевому підсумку повинен буде працювати. Саме з його допомогою Маск збирається зробити людей міжпланетним видом з колонією на Марсі.

Ілон Маск повідомив, що Starship повинен буде діяти по швидкому графіку, переправляючи багато мегатонн вантажу на Червону планету, щоб встановити і підтримувати там присутність людини. Маск заявив, що космічний корабель розробляється з планом польотів в середньому по три рейси в день, кожен з яких перевозитиме понад 100 тонн за рейс. В загальній складності це понад 1000 рейсів в рік на один транспортний засіб.

У кінцевому рахунку, каже Маск, він сподівається досягти темпів будівництва 100 космічних кораблів в рік, які зможуть перевозити до 100 мегатонн або близько 100 000 осіб "в одну орбітальну синхронізацію Земля-Марс". Це відповідає графіку приблизно один раз у два роки, коли Земля і Марс знаходяться найближче один до одного через збіг їх відповідних орбіт навколо Сонця.

Як підкреслював Маск на кожному етапі розробки SpaceX, можливість багаторазового використання в системі Starship є ключовою. Кожен зореліт буде мати термін корисного використання від 20 до 30 років — аналогічно комерційним літакам сьогодні, зазначив він. Це необхідно, якщо компанія сподівається працювати в масштабі, описаному вище, і при цьому робити це практично економічно життєздатним.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Ілона Маска розширює мережу комерційних мікросупутників.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!