Головна Новини HI-tech космос Компанія Ілона Маска успішно випробувала систему порятунку космонавтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Ілона Маска успішно випробувала систему порятунку космонавтів

Компанія SpaceX провела успішні випробування капсули Crew Dragon по евакуації астронавтів

20 січня 2020, 13:49 comments1893
Поділіться публікацією:
Компанія Ілона Маска успішно випробувала систему порятунку космонавтів

Компанія SpaceX завершила вирішальне випробування ключової системи безпеки свого космічного корабля Crew Dragon. Випробування включало запуск Crew Dragon з використанням Falcon 9, хоча і без реальної команди на борту. Потім запуск був навмисно перерваний, і система In-Flight Abort (IFA) була запущена, щоб відокремити Crew Dragon від ракети приблизно через півтори хвилини після запуску.

Як і передбачалося, капсула Crew Dragon використовувала вісім двигунів Super Draco, щоб швидко віддалитися від ракети, що в реальній місії забезпечило б безпеку астронавтів на борту транспортного засобу в разі будь-якої несподіваної відмови ракети. Потім Crew Dragon розгорнув свої парашути, як тільки досяг безпечної відстані, і спустився в Атлантичний океан. У реальному аварійному сценарії елітна рятувальна команда ВПС США повинна була б розвернутися як можна швидше, щоб врятувати екіпаж. Крім того, важливим моментом є безпечне збереження капсули в цілості й схоронності.

Це не перший випадок, коли SpaceX продемонструвала, що її система Crew Dragon майже готова для польоту людини. У 2015 році вона провела успішне випробування, яке продемонструвало, що компанія може безпечно скасувати запуск до фактичного старту. Двигуни Super Dracos від Crew Dragon також були успішно випробувані в листопаді минулого року із застосуванням статичного вогню на землі. SpaceX також зіткнувся з фатальною помилкою під час більш раннього тесту Super Draco в 2019 році. Згодом компанія, спільно з NASA, з'ясувала причину неполадки і внесла зміни, щоб уникнути повторення цього випадку.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX доставить на МКС канабіс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!