Головна Новини HI-tech космос Колоністи на Марсі будуть жити в будинках з грибів
commentss НОВИНИ Всі новини

Колоністи на Марсі будуть жити в будинках з грибів

Вчені NASA розробили компактне середовище проживання, побудоване з легкого матеріалу з недіючих грибів

23 січня 2020, 10:54 comments3054
Поділіться публікацією:
Колоністи на Марсі будуть жити в будинках з грибів

Замість середовища проживання з металу і скла NASA досліджує технології, які могли б виростити структури з грибів. Вони стали майбутніми будинками на Марсі, і, можливо, приведуть до більш сталого способу життя на Землі. Створення придатного для житла будинку для майбутніх астронавтів означає щось більше, ніж вирощування даху над головою. Астронавти повинні будуть задовольнити свої основні потреби, які у них є на Землі, і зіткнутися з додатковими проблемами, пов'язаними з життям в суворих умовах у віддаленому світі, йдеться в заяві космічного агентства США.

У зв'язку з цим, проект по мико-архітектурі дослідного центру Ames в Каліфорнії, керованого NASA, являє собою прототипування технологій, які можуть "виростити" місця проживання на Місяці, Марсі та за його межами, зокрема, гриби і невидимі підземні нитки, відомі як міцелій, які складають основну частину гриба.

Зрештою, проект передбачає майбутнє, в якому колоністи на Місяці або Марсі зможуть створити компактне середовище проживання, побудоване з легкого матеріалу з недіючих грибів, яке стане в нагоді в подорожі до далеких планет. Після прибуття, розгортаючи цю базову структуру і просто додаючи воду, гриби зможуть перетворитися на повністю функціональне середовище проживання людини — і все це за умови безпечного вмісту в середовищі проживання, щоб уникнути забруднення навколишнього середовища Марса.

Mycelia — це крихітні нитки, які з високою точністю створюють складні структури, об'єднуючись в більш великі структури, такі як гриби. При правильних умовах їх можна змусити створювати нові конструкції — від матеріалу, схожого на шкіру, до будівельних блоків для середовища існування на Марсі. Останній шар міцелію — це те, що органічно перетворюється на міцний будинок, спочатку активований, щоб рости в замкнутому середовищі, а потім запечений, щоб убити життєві форми, забезпечуючи структурну цілісність і гарантуючи, що жодна небезпечна життєва форма не забруднює Марс.

Як повідомляло видання "Коментарі", американський школяр допоміг NASA відкрити планету, яка обертається навколо двох зірок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!