Компанія SpaceX відклала запуск своєї супутникової місії

Несприятливі погодні умови змусили компанію SpaceX відкласти запуск наступних шістдесяти супутників Starlink

Погана погода змусила компанію SpaceX відкласти запуск своєї наступної супутникової місії Starlink ще на три дні. Тепер старт запуску запланований на понеділок, 27 січня. Приватна космічна компанія сподівалася запустити свої наступні 60 інтернет-супутників Starlink раніше на цьому тижні, але перенесла місію не раніше п'ятниці (24 січня) через погану погоду. У четвер SpaceX знову відклав запуск, не раніше ніж на понеділок.
SpaceX провела випробування ракети Falcon 9, яка повинна була вивести на орбіту партію супутників Starlink в понеділок 20 січня. Потім запуск був перенесений на п'ятницю через несприятливі погодні умови. Оскільки погода не покращилася, запуск знову був перенесений, тепер вже на наступний понеділок (27 січня).
Місія Starlink-3 стане четвертим запуском SpaceX для розширення мегаконстеляції супутників Starlink, які призначені для надання високошвидкісного широкосмугового доступу в Інтернет. SpaceX відправила 180 супутників на орбіту за три запуски: один у травні 2019 року, другий у листопаді 2019 року і третій на початку цього місяця. Останній запуск 6 січня зробив SpaceX оператором найбільшого супутникового угруповання у світі. В кінцевому підсумку SpaceX планує запустити мегаконтеляцію з 40000 супутників Starlink, щоб забезпечити широкосмуговий доступ в Інтернет у віддалених частинах світу.
Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX доставить на МКС канабіс.