Ілон Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів

Боб Бенкен і Дуг Херлі стануть першими астронавтами, які вирушать в космос на борту Crew Dragon

Цієї весни компанія SpaceX готується випустити своїх перших астронавтів у космос. Цими космонавтами є Боб Бенкен і Дуг Херлі. Їх політ на космічному кораблі Crew Dragon ознаменує собою перший випадок, коли американський космічний корабель доставив астронавтів NASA після завершення програми Suppose Shuttle в 2011 році.

Очікується, що зліт Бенкена і Херлі покладе початок нової ери космічних польотів США, оскільки це дозволить NASA перестати покладатися на російські пускові системи для доставки астронавтів у космос. Це, ймовірно, також зробить двох космонавтів першими, хто коли-небудь літав на комерційному космічному кораблі.

"Бобу і мені пощастило бути разом. Події в минулому році насправді були досить напруженими. Тепер ми проводимо дедалі більше часу у Каліфорнії, тому що саме там проходить більша частина робіт для підготовки Dragon", - сказав Дуг Херлі. У процесі підготовки астронавти пройшли аварійні процедури, всебічну підготовку механізмів Crew Dragon, наділи свої нові скафандри і зустрілися з генеральним директором SpaceX Илоном Маском.

Ілон Маск поділився фантастичними планами підкорення Марса.