Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів

Боб Бенкен і Дуг Херлі стануть першими астронавтами, які вирушать в космос на борту Crew Dragon

27 січня 2020, 13:35 comments4027
Поділіться публікацією:
Ілон Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів

Цієї весни компанія SpaceX готується випустити своїх перших астронавтів у космос. Цими космонавтами є Боб Бенкен і Дуг Херлі. Їх політ на космічному кораблі Crew Dragon ознаменує собою перший випадок, коли американський космічний корабель доставив астронавтів NASA після завершення програми Suppose Shuttle в 2011 році.

Очікується, що зліт Бенкена і Херлі покладе початок нової ери космічних польотів США, оскільки це дозволить NASA перестати покладатися на російські пускові системи для доставки астронавтів у космос. Це, ймовірно, також зробить двох космонавтів першими, хто коли-небудь літав на комерційному космічному кораблі.

"Бобу і мені пощастило бути разом. Події в минулому році насправді були досить напруженими. Тепер ми проводимо дедалі більше часу у Каліфорнії, тому що саме там проходить більша частина робіт для підготовки Dragon", — сказав Дуг Херлі. У процесі підготовки астронавти пройшли аварійні процедури, всебічну підготовку механізмів Crew Dragon, наділи свої нові скафандри і зустрілися з генеральним директором SpaceX Илоном Маском.

INpKAnQwmL569dxnK0jf5c1U5.jpg

Бенкен і Херлі тісно співпрацюють зі SpaceX з 2015 року, тому тому вони добре знають, яким космічним кораблем їм доведеться керувати. Обидва чоловіки починали свій шлях як військові льотчики. Працювати в NASA в якості космонавтів вони почали у 2000 році. За роки спільної роботи Боб і Дуг стали друзями.

Бенкен брав участь у двох космічних польотах, провівши понад 708 годин у космосі, з яких 37 — у відкритому космосі. Херлі пілотував два космічних корабля і провів у космосі більше 683 годин.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск поділився фантастичними планами підкорення Марса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!