Головна Новини HI-tech космос NASA відремонтувало Voyager 2 з відстані 18 мільярдів кілометрів
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA відремонтувало Voyager 2 з відстані 18 мільярдів кілометрів

NASA сподівається, що космічні зонди Voyager будуть функціонувати ще не менше п'яти років

31 січня 2020, 11:47 comments2692
Поділіться публікацією:
NASA відремонтувало Voyager 2 з відстані 18 мільярдів кілометрів

Космічне агентство NASA заявило, що космічний корабель Voyager 2 відновлюється після збою. Інженери впевнені, що зонд скоро повернеться до нормальної наукової діяльності.

Проблеми почалися ще в суботу (25 січня), коли, як вважають вчені, космічний корабель не зміг зробити швидке обертання, необхідне для калібрування приладу. Це означало, що дві енергозберігаючі системи залишалися включеними довше, ніж зазвичай. Згідно із заявою NASA, щоб впоратися з раптовою браком електроенергії, космічний корабель автоматично вимкнув свої наукові прилади.

Інженери NASA усувають проблему, але процес йде повільно, враховуючи відстань Voyager 2 від Землі. На відстані 18,5 мільярда кілометрів, сигнали відправляються в один бік протягом 17 годин, а персонал місії повинен почекати 34 години, щоб перевірити, чи працює апарат. У відповідь на зниження потужності протягом багатьох років, інженери з команди Voyager відключили прилади та обігрівачі, які не мають відношення до наукових цілей місії, заощадивши ресурси космічного корабля там, де вони дійсно мають значення. Інженери вважають, що вони "умовили" космічний корабель відключити одну з потужних систем і перезавантажити її прилади. На даний момент зонд ще не повернувся до нормальної роботи і не збирає дані.

По мірі продовження місії проблеми з електроживленням стають все більш серйозними для обох зондів Voyager, запущених в 1977 році. Кожен космічний апарат оснащений радіоізотопним термоелектричним генератором в якості джерела живлення. Але у віці понад 40 років ці генератори неухильно втрачають свою енергію і їх потужність слабшає.

Обидва космічних кораблі зосереджені на вивченні області за межами геліопаузи, оболонки, утвореної сонячним вітром заряджених частинок, які постійно течуть від Сонця. Voyager 2 перетнув кордон у листопаді 2018 року, приєднавшись до свого близнюка, який зробив це в 2012 році. NASA не впевнене, скільки ще апарати Voyager зможуть продовжувати працювати, але вчені заявили у листопаді 2019 року, що космічні кораблі можуть втратити потужність протягом приблизно п'яти років.

Як повідомляло видання "Коментарі", один з найпотужніших телескопів NASA припиняє роботу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!