Головна Новини HI-tech космос Іранський супутник не зміг вийти на орбіту
commentss НОВИНИ Всі новини

Іранський супутник не зміг вийти на орбіту

Іран здійснив третю невдалу спробу вивести супутник на орбіту

10 лютого 2020, 11:49 comments1538
Поділіться публікацією:
Іранський супутник не зміг вийти на орбіту

Державне телебачення Ірану повідомляє, що запущений в рамках космічної програми країни супутник не вийшов на орбіту. Невдалий запуск відбувся в неділю на космодромі імені Імама Хомейні в іранській провінції Семнан, приблизно в 230 км на південний схід від Тегерана, столиці країни.

Ракета Simorgh, або Phoenix, несла супутник зв'язку Zafar 1. Недільна спроба була зроблена після двох невдалих запусків у минулому році і вибуху ракети на стартовому майданчику на об'єкті. Повідомляється, що Zafar 1 не набрала необхідну швидкість, щоб вивести супутник на орбіту.

Як зазначається, представник міністерства оборони Ірану підкреслив, що до наступного запуску технологічні недоліки будуть виправлені. Однак конкретної дати наступної спроби він не назвав. Уряд США стверджує, що ця програма є частиною більш широких зусиль Ірану з просування своєї програми балістичних ракет.

Іранський уряд зазвичай оприлюднює інформацію про військові і технологічні досягнення своєї країни напередодні річниці ісламської революції 1979 року, яка припадає на 11 лютого.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!