Головна Новини HI-tech космос Космічний апарат Solar Orbiter вилетів у напрямку Сонця
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний апарат Solar Orbiter вилетів у напрямку Сонця

Головною місією європейського космічного апарату буде вивчення полюсів Сонця

10 лютого 2020, 13:43 comments2860
Поділіться публікацією:
Космічний апарат Solar Orbiter вилетів у напрямку Сонця

Космічний апарат Solar Orbiter, розроблений спільними зусиллями Європейського космічного агентства (ESA) і NASA, злетів у космос в неділю ввечері з безпрецедентною місією зробити перші знімки невловимих полюсів Сонця. Космічний корабель вартістю 1,5 мільярда доларів приєднається до апарату NASA Parker Solar Probe, запущеного півтора роки тому, у небезпечній близькості від Сонця, щоб розкрити більше його таємниць.

Solar Orbiter не наблизиться досить близько, щоб проникнути крізь сонячну корону або подібну короні зовнішню атмосферу, як це робить Parker Solar Probe. Він буде маневрувати на унікальній позаплощинній орбіті, яка перемістить його через обидва полюси, які досі не вдалося сфотографувати.

Solar Orbiter був створений в Європі. Це квадратний 4000-кілограмовий космічний корабель з тонкими інструментальними стрілами і антенами. Він пролетить повз Венеру в грудні і знову в наступному році, а потім повз Землю, використовуючи гравітацію планети, щоб змінити свій шлях. Повні наукові дослідження почнуться в кінці 2021 року, коли апарат наблизиться до сонця.

Щоб захистити чутливі інструменти від палючого сонячного тепла, інженери розробили теплозахисний екран з зовнішнім чорним покриттям з згорілого деревного вугілля, аналогічного тому, який використовувався в доісторичних наскальних малюнках. Тепловий екран розміром 10 на 8 футів має товщину всього 15 дюймів і виготовлений з титанової фольги з проміжками між ними для відводу тепла. Апарат може витримувати температуру майже до 1000 градусів за Фаренгейтом. В тепловий екран вбудовані п'ять вічок різного розміру, які будуть залишатися відкритими досить довго, щоб наукові прилади могли проводити вимірювання на рентгенівських, ультрафіолетових, видимих та інших видах хвиль.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA опублікувало фото Різдвяної ялинки в космосі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!