Французька ракета успішно вивела на орбіту два супутники

Японський і південнокорейський супутники успішно вийшли на орбіту за допомогою ракети Ariane 5

Французька аерокосмічна компанія Arianespace здійснила успішний запуск, відправивши японський супутник зв'язку і південнокорейський метеорологічний супутник на геостаціонарні орбіти.
Ракета Ariane 5 стартувала в 5:18 вечора за місцевим часом на схід від Гвіанського космічного центру в Куру, Французька Гвіана. Вона несла на собі японський супутник JSAT JCSAT-17 компанії Sky Perfect JSAT, і південнокорейський супутник GEO-KOMPSAT-2B компані КАРІ.
JCSAT-17, більш важкий з двох супутників, відокремився від верхнього щабля ракети приблизно через 28 хвилин після старту. Супутник масою 5900 кг від виробника Lockheed Martin оснащений транспондерами в діапазоні C і Ku, а також 18-метровим відбивачем в діапазоні S від L3Harris Technologies.
Супутник КАРІ GEO-KOMPSAT-2B відокремився через 31 хвилину після старту. Супутник вагою 3400 кг несе корисне навантаження для зйомки океанів від Airbus Defence and Space і екологічний спектрометр від Ball Aerospace.
Arianespace вже здійснила три з двадцяти двох запланованих запусків у цьому році. Люсі Фабрегеттс, виконавчий віце-президент Arianespace з місій, операцій і закупівель, сказала, що компанія планує здійснити три запуски в березні.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів.