Японська версія GPS буде використовувати американські технології

Американська сторона надасть сенсори космічного спостереження для японської системи GPS

Міністерство оборони США планує зробити бюджетні запити з метою надання сенсорів космічного спостереження для двох японських супутників, які будуть використовуватися в японській версії системи глобального позиціонування (GPS).

В рамках співпраці між Японією і США в галузі космічного дослідження, Міністерство оборони США оголосило, що планує на наступний фінансовий рік передбачити в бюджеті оснащення японської версії майбутнього супутника GPS датчиками космічного спостереження США.

Про це Міністерство оборони США заявило в документі, в якому стисло викладено його бюджетну політику на новий фінансовий рік, що починається в жовтні. У Міністерстві відзначили, що план нарощування є високопріоритетним для Сполучених Штатів і Японії і буде передумовою до майбутньої співпраці двох країн у космічній сфері. Датчики виявляють і відстежують супутники і космічний сміття.

Міністерство оборони США все більше турбується про те, що Китай і Росія нарощують свої можливості атакувати супутники. У зв'язку з цим американці створили свої власні космічні сили і закликали своїх союзників до активнішої участі в космічному протистоянні.

Як повідомляло видання "Коментарі", Маск дав добро на відправку в космос перших астронавтів.